• Ôsmak v koži zdravotníka

          • Dňa 15.5.2024 sa žiaci ôsmeho ročníka, Anička, Tamarka a Marek,  zúčastnili zábavného dopoludnia pod názvom Ôsmak v koži zdravotníka. Organizátorom tohto podujatia je SZŠ sv. Bazila Veľkého v Prešove. V priestoroch tejto školy si mohli naši žiaci oprášiť vedomosti z biológie 7. ročníka praktickou formou - ošetriť zlomeninu, popáleninu, zavolať RZP, ukázať ako postupovať pri KPR, okúpať novorodenca. Okrem toho mali možnosť spoznať priestory školy a získať nové vedomosti a zručnosti. Spomedzi osemnástich súťažných družstiev sa s číslom deväť umiestnili na peknom deviatom mieste.

            Ďakujeme za reprezentáciu školy a veríme, že svoje vedomosti a zručnosti odovzdajú na budúci rok svojim mladším spolužiakom a tak ich pripravia na ďalší ročník tejto súťaže.

          • Putovali sme ...

          • Po roku sme opäť putovali a spoznávali Sedem radostí Panny Márie. Tohtoročná pešia púť sa uskutočnila v sobotu 11. mája 2024, pár dní pred výročím zjavenia Panny Márie vo Fatime (13. mája 1917).  Okrem pútnikov sme v Obišovciach mali aj zastúpenie v radoch dobrovoľníkov - Adam, Marek, Anna, Tamara - 8.ročník.

        • Modlitbový deň detí a mládeže za mier a pokoj vo svete
          • Modlitbový deň detí a mládeže za mier a pokoj vo svete

          • Pri príležitosti Modlitbového dňa detí a mládeže za mier a pokoj vo svete sa naša škola pod vedením nášho  duch. otca Michala Harakaľa zapojila do výzvy Sv. Otca a pripomenula si tak 107.výročie zjavenia Panny Márie vo Fatime.
            Počas sv. omše, ktorú  o. Michal slúžil v areáli školy, sme sa spoločne zjednotili v modlitbe za mier a pokoj vo svete, za pokoj v našich rodinách a našich srdciach. Po sv. omši sme obrátili zrak k P. Márii  a po modlitbe desiatku sv. ruženca sme sa zasvätili Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie modlitbou pred Najsvätejšou Sviatosťou oltárnou. 

            Niektorí žiaci sa s nami spojili cez modlitbu sv. ruženca pred sochou Panny Márie.
            Nepoškvrnená Mária, Matka Fatimská, oroduj za nás !

          • UČENIE ZÁŽITKOM

          • „Povedz mi to a ja to zabudnem, ukáž mi to a ja si to zapamätám,      

            nechaj ma to urobiť a ja to pochopím.“ (B.Franklin)

                  V rámci blokového vyučovania slovenského jazyka sme sa naučili, ako sa píše list, adresa, čo všetko list a adresa musí obsahovať. Žiaci napísaním listov a ich odoslaním svojim kamarátom alebo rodine zistili, že „lásku“ možno vložiť aj do obálky a poslať poštou . Spätná väzba od adresátov potešila srdiečka všetkých detí.
                   Počas hodín prvouky sa zoznamujeme so živou prírodou a jej charakteristikami. Vziať semienko, vložiť ho do zeme, starať sa oň a pozorovať jeho rast je určite skúsenosťou na celý život. Nechaj ma to urobiť a ja to pochopím!