• ČÍTAME PRE RADOSŤ

          • „Naučiť deti ako čítať je málo, musíme ich naučiť chcieť čítať.“(Trelease 1989)


            Naša škola sa prihlásila do projektu organizovanom MŠ SR s názvom Čítame pre radosť. Tento projekt je zameraný na vzbudenie záujmu o čítanie u detí, na podporu čítania a na rozvoj čitateľských zručností, ako aj na čítanie s porozumením. Toto všetko má prepojenosť s celkovou vzdelanosťou detí. Do tohto projektu sme boli úspešne vybraní a získali dotáciu na nákup kníh do 1.a 2. ročníka. Takto vznikli knižnice v triedach 1.A, 1.B, 2.A, 2.B. Deti si počas prestávok, počas pobytu v ŠKD i počas niektorých hodín môžu z kníh čítať, ako aj využívať získané poznatky v rámci jednotlivých hodín. Je radosť sledovať ako deti s radosťou čítajú!

          • PRIDAJ RUKU K MODLITBE

          • Je aktivita Pápežských misijných diel, ku ktorej sa počas pôstneho obdobia pridávame aj my. Každé ráno pridávame svoje ruky k modlitbe, aby sme sa spoločne modlili za konkrétne úmysly.

          • Starostlivosť o izbové rastliny

          • „Boh je priateľom mlčania. Všimnite si, že príroda, stromy, rastliny a kvety rastú v tichu. Všimnite si, ako sa nebo, slnko a mesiac nečujne pohybujú. Aj my potrebujeme byť ticho, aby sme sa mohli dotknúť duše.“
            Matka Tereza

             

            V rámci environmentálnej výchovy a za účasti triednej učiteľky sa žiaci II.A učili rozmnožovať a presádzať kvetiny. Vybrali si liečivú rastlinu – Nádchovník. Žiaci sa o rastliny starajú v triede a keď rastliny vyrastú, vezmú si ich domov a budú si z tejto zdravej izbovej rastliny variť čaj. Aj naša škola dbá na krajší a lepší život na našej planéte. 

          • Trieda Objaviteľov objavuje

          • Dnes sa naša trieda premenila na malé laboratórium, v ktorom sme skúmali rozpúšťanie látok vo vode, urýchľovanie tohto procesu a jeho využiteľnosť v bežnom živote. Je super, keď je učenie zábavou.

          • „Šírme digitálne dobro“

          • Deň bezpečného internetu sa medzinárodne zameriava na bezpečnosť digitálneho prostredia. Pozýva nás k spoločným aktivitám s cieľom urobiť internet bezpečnejším a lepším miestom pre všetkých, a najmä pre deti a mladých ľudí.

            V priebehu rokov sa Deň bezpečného internetu stal medzníkom v kalendári bezpečnosti na internete. Začal ako iniciatíva projektu EÚ SafeBorders v roku 2004 a neskôr ho prevzala sieť Insafe centier bezpečného internetu, ako jednu zo svojich prvých akcií v roku 2005. Odvtedy však presiahla hranice a v súčasnosti sa oslavuje v približne 180 krajinách a územiach po celom svete. Ide o najvýznamnejšiu akciu na zvyšovanie povedomia o online svete a jeho rizikách i príležitostiach.

            Od kyberšikanovania cez sociálne siete až po digitálnu identitu, každý rok má Deň bezpečného internetu za cieľ zvýšiť povedomie o vznikajúcich a aktuálnych online problémoch.

            Tento rok sa slávi už 21. ročník Dňa bezpečného internetu, a to v utorok 6.2.2024. Témou tohto ročníka je „Šírme digitálne dobro“.

            Kolegovia, rodičia a žiaci skúsme sa aj my zapojiť a využiť silu a potenciál internetu na niečo dobré, napríklad len zdieľať niečo pozitívne, na „nepekný“ komentár reagovať „pekne“, spojiť sa pre nejaký dobrý projekt, ... 

            Fantázii a dobru sa medze nekladú.

             

        • Riaditeľské voľno 6.2.2024
          • Riaditeľské voľno 6.2.2024

          • Riaditeľka Cirkevnej základnej školy sv. Michala v Kendiciach v zmysle §150 ods. 5) zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov poskytuje žiakom riaditeľské voľno dňa 6. 2. 2024 (1 deň) z prevádzkových dôvodov. V tento deň nebude v prevádzke ani školský klub detí.

            Mgr. Beáta Ďordíková

          • OZNAM ŠKOLSKEJ JEDÁLNE

          • Oznam školskej jedálne.

             Nárok na dotáciu stravného má žiak len v prípade, že splní súčasne 2 podmienky:

            1. zúčastní sa vyučovacieho procesu

            2. odoberie stravu

            V prípade, že sa žiak nezúčastní vyučovacieho procesu alebo neodoberie stravu a neodhlási sa z obeda, tento obed musí zákonný zástupca uhradiť vo výške prislúchajúcej stupňu žiaka zo zálohy 20,- €, ktorá bola uhradená pred začatím stravovania.

            Prosím zákonných zástupcov, aby svoje dieťa odhlasovali z obeda na telefónnom čísle školskej jedálne  

            0910 744 372.

            V prípade akýchkoľvek otázok kontaktujte vedúcu ŠJ.