• Veľtrh vzdelávania v Košiciach

          • V utorok, 30. 1. 2024, sa ôsmaci zúčastnili 1. ročníka Veľtrhu súkromných a cirkevných stredných škôl, ktorý sa uskutočnil v priestoroch Súkromnej strednej odbornej školy ekonomickej KOŠICKÁ AKADÉMIA. Podujatie sa usporadúvalo v spolupráci s Magistrátom mesta Košice a Centrom poradenstva a prevencie, Karpatská 8, Košice.
            Išlo o veľtrh ponúk študijných programov stredných škôl. Žiaci si školy pre ďalšie štúdium budú vyberať až budúci školský rok, ale možno už na tomto veľtrhu ich nejaká ponuka študijného programu zaujala, inšpirovala a pre definitívne rozhodnutie budú mať tak dostatok času, aby si vybrali pre nich tú najvhodnejšiu strednú školu.

          • Modlitba za nenarodené deti

          • Dňa 9.1.2024 sme si so žiakmi 5.-8. ročníka pripomenuli dôležitosť daru života. Všetci sme sa spoločne pomodlili vo farskom kostole pri putovnom súsoší – Pamätníku nenarodeným deťom. 

          • „Usilovne, S Láskou, Spolu“

          • Určite sme nezabudli a počas mesiacov október, november a december sme sa snažili pracovať a žiť podľa prvého slovíčka v našom tohtoročnom hesle, a to bolo USILOVNE.
            Od januára do marca máme možnosť využiť všetky príležitosti a skúsiť viac konať a správať sa k našim blízkym doma a v škole S LÁSKOU. Nech v nás čo najdlhšie pretrvá radosť z narodenia Ježiša, ktorý je najväčším dôkazom božej lásky k nám.
            Postupne sa učíme našu hymnu, ktorú zložila p. uč. Bugatová a mohli sme ju prvýkrát spolu zaspievať na sviatočnej školskej sv. omši 8. 12. 2023.

        • Pytagoriáda - školské kolo
          • Pytagoriáda - školské kolo

          • V dňoch 12. a 13. decembra 2023 sa  uskutočnilo školské kolo matematickej súťaže pomenovanej po slávnom gréckom učencovi Pytagorovi. Žiaci riešili 15 úloh v čase 60 minút. Ak stihli vyriešiť úlohy za kratší čas, mohli získať bonusové body, ale len za podmienky aspoň 10 správne vyriešených úloh.

            Celkovo sa súťaže zúčastnilo 25 vybraných žiakov školy, z toho 8 žiakov 3. ročníka, 3 žiaci 4. ročníka, 4 žiaci 5. ročníka, 5 žiakov 6. ročníka, 2 žiačky 7. ročníka a 3 žiaci 8. ročníka.

            Úspešnými riešiteľmi sa stali:

            3. ročník

            1. miesto: Ela H. (21 bodov = 11 b za príklady + 10 bodov za ušetrený čas)

            2. miesto: Eliška L. (20 bodov = 13 b za príklady + 7 b za ušetrený čas)

            3. miesto: Andrej N. (20 bodov = 12 b za príklady + 8 b za ušetrený čas)

            4. miesto: Sára J. K. (18 bodov = 12 b za príklady + 6 b za  ušetrený čas)

            5. miesto: Emma P. ((16 bodov = 10 b za príklady + 6 b za  ušetrený čas)

            5. ročník

            1. miesto: Oliver P. (17 bodov = 11 b za príklady + 6 bodov za ušetrený čas)

             

            Žiak 5. ročníka postupuje do okresného kola. Čo sa týka úspešných tretiakov, musíme na informáciu okresnej komisie ohľadom postupu ešte počkať.

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za odvahu a chuť zapojiť sa do súťaže. Rodičom ďakujeme za domácu podporu svojich detí, vyučujúcim matematiky za stály rozvoj schopností a zručností žiakov.

            Pre úspešných riešiteľov školského kola budú pripravené diplomy a vecné odmeny, ktoré im triedni učitelia odovzdajú s polročným hodnotením.

             

            Vyučujúca matematiky II.stupňa

            Zuzana Fremalová

             

          • December v ŠKD

          • Snehová nádielka na začiatku decembra nám umožnila vychutnať si zimu v ŠKD plnými dúškami. Vysánkovali a vyšantili sme sa na snehu dosýtosti. Pred odchodom na vianočné prázdniny sme nezabudli ani na vtáčiky a zhotovili sme pre nich kŕmitka z plastových fliaš a naplnili ich slnečnicou. Vianočný stromček sme si ozdobili vlastnoručne vyrobenými ozdobami a posledný deň v kalendárnom roku sme si dochutili výborným ovocným punčom, ktorý nám pripravila naša super pani asistentka Ľubka. 

          • „Reparát z povinného čítania“

          •  V utorok 19. 12. 2023 sa žiaci 2. stupňa zúčastnili divadelného predstavenia v Košiciach. Vidieť mohli „Reparát z povinného čítania“, adrenalínovú komédiu, v ktorej nám skupina hercov len za necelýchMGR 80 minút sprostredkovala celý obsah povinného čítania. Trojica hercov sa priamo pred našimi očami pokúsila o nemožné - prelúskať látku celého povinného čítania. Je jasné, že klasickým spôsobom sa im to podariť nemohlo – preto potrebovali čosi vymyslieť. Hrali, spievali, rapovali, veršovali, varili, hrali hokej, chatovali – a predovšetkým hľadali prekvapivé pointy a skvelý humor, aby nás zoznámili s tým najdôležitejším zo slovenskej klasiky tak, ako to môžu vidieť iba oni.
            Po osviežujúcom a zábavnom predstavení mali žiaci neopakovateľnú možnosť zažiť krátke neformálne predvianočné stretnutie s otcom biskupom Marekom Forgáčom na Arcibiskupskom úrade za prítomnosti pána Mgr. Miroslava Jacka, riaditeľa školského úradu. Dostalo sa nám prívetivého a láskavého prijatia a otec biskup nám rád odpovedal na všetky otázky a priblížil nám atmosféru Vianoc jeho mladosti, ako aj terajších Vianoc na arcibiskupskom úrade. Návštevu sme uzavreli prednesom básne Tamary Bebľárovej, ktorú pre otca biskupa sama zložila.
            Po stretnutí sme zamierili do Dómu sv. Alžbety na Hlavnom námestí. Naši ôsmaci Anička Pigulová, Tamara Bebľárová a Kamil Maťašovský nám pripravili a prezentovali zaujímavosti zo života svätých, ktorých mená sa spájajú s týmto chrámom. Nádhera chrámu, jeho výzdoby a ornamentov, ale aj jeho skrytej duchovnosti zapadla ako kúsok puzzle do vytvorenia vianočnej atmosféry v našich srdciach.
            Ako posledné sme navštívili vianočné trhy a ochutnali rôzne dobroty, ktoré tam predávali.

          • Korčuľovanie

          • Čas pred Vianocami, 18.12.2023 a 19.12.2023, si žiaci prvého aj druhého stupňa našej školy spríjemnili na ľadovej ploche prešovskej PWG Arény. Bolo super!