• Hurááá prázdniny

          • Prajeme Vám krásne leto plné nezabudnuteľných zážitkov, veľa príjemných stretnutí a mnoho dní naplnených oddychom.

             

            ... malý dodatok ...

          • DEŇ DETÍ 2022

          • Skvelý Deň detí (1.6.) sme začali sv. omšou. Potom sme sa vybrali spoločne opekať. Po ceste nás čakalo milé prekvapenie, ktoré pripravila p. Krasová, v podobe čaju, kávy, keksíkov a sladkostí pre deti a učiteľov. Veľmi sme sa tejto zastávke potešili. Po výbornom občerstvení sme sa posilnení pobrali ďalej. Na určenom mieste p.učiteľ spolu s chlapcami rýchlo pripravili ohnisko a hurá opekať špekáčiky, klobásky a slaninku. Všetkým veľmi chutilo! Výborne sme sa bavili, aj sme sa zahrali. Slnečný Deň detí sme ukončili spoločnou modlitbou.

          • Ako sme v škole sirup varili...

          • Jedného májového dňa sa nám vody s domácim sirupom zachcelo... Ale nie s obyčajným! Nuž, žiaci z ŠKD nezaháľali a nazbierali plné košíky sedmokrások. Tretiaci sa pustili do práce - pripravili suroviny, zapísali recept (aby ste si ho mohli pripraviť aj vy) a sirup uvarili. Mňaaam - pochutnali si žiaci v ŠKD. 

        • Súťaž o NAJFOTOGRAFIU z Dňa rodiny - výsledky
          • Súťaž o NAJFOTOGRAFIU z Dňa rodiny - výsledky

          • Ďakujeme všetkým, ktorí sa do súťaže zapojili a tiež všetkým, ktorí poslali svoj hlas.

            Výsledky súťaže sú:

            1.m. súťažná fotografia "O chvíľu vystupujeme"

            2.m. súťažné fotografie "Budúci prváci" a "Portrét"

            3.m. súťažné fotografie "Niečo proti smädu a hladu" "Spoločnými silami"

             

            Výhercovia - pani Pangrácová, pani Pigulová a Emka Drangová - si môžu prísť prevziať sladkú a zdravú odmenu, ktorú do súťaže venovala pani učiteľka Grejtáková, v nasledujúcich dňoch:

            - dnes 29. 6. v čase do 13:30 hod.

            - v pracovných dňoch od 4.7. do 8.7. v čase od 8.00 do 12.00 hod.

             

             

          • Miništrantský futbalový turnaj

          • V sobotu dňa 18.6.2022 sa v Haniske uskutočnil ministrantský futbalový turnaj, na ktorom sa zúčastnili aj kendickí ministranti a medzi nimi aj žiaci našej školy (Peter Kostráb, Martin Sabol, Jeremiáš Bugata, Gabriel Pjaták, Samuel Kočiško, Peter Kočiško, Marcus Kamzík, Timotej Bugata, Samuel Kráľovič), ktorí po 4 výhrach nad Haniskou, Petrovanmi, Drienovom a Drienoskou Novou Vsou vyhrali aj celý turnaj. Žiakom ďakujeme za účasť a reprezentáciu našej školy, obce a farnosti.

          • Morálne oceňovanie žiakov

          • Dňa 20.6.2022 sa uskutočnilo morálne oceňovanie žiakov katolíckych škôl Košickej arcidiecézy v Košiciach. Z rúk o. biskupa Mareka Forgáča si ocenenie prevzali aj naši deviataci Jeremiáš Bugata a Gabriel Pjaták. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov aj v novej škole.

        • Deň rodiny
          • Deň rodiny

          • Rodina tvorí súčasť života každého z nás.Vytvára ideálny priestor pre život. V prostredí rodiny sa delíme so svojimi radosťami, ale aj bolesťami a sme schopní prekonávať životné prekážky. Je školou ľudskosti, v ktorej sa učíme vzájomnej láske a úcte. K oslavám Dňa rodiny sme vo štvrtok 16.6.2022 pripravili pre našich žiakov a ich rodiny popoludnie zábavných aktivít. Po kultúrnom programe si naše rodinky mohli : vytvoriť vlastnú tašku, doplniť mozaikovú vitráž, preveriť spoluprácu v rodine na stanovišti "UROBME SPOLOČNE", predviesť športovú zdatnosť na multifunkčnom ihrisku, v priestoroch pred školou si pozrieť galériu prác našich detí na tému " RODINA", zapojiť sa do fotografickej súťaže "NAJ FOTO" o najkrajšie, najkreatívnejšie fotky z tejto akcie a občerstviť sa pri stánkoch s občerstvením. Pri odchode domov si každý mohol tipnúť počet zúčastnených, podpísať spoločný pozdrav a odísť zo sladkou odmenou od nás.

          • Matematický klokan na škole

          • Aj v tomto školskom roku mali žiaci možnosť zapojiť sa do medzinárodnej súťaže Matematický klokan. V rámci celého Slovenska sa súťaže zúčastnilo 62 544, z toho 14 žiakov bolo práve z našej školy. Trom z nich sa podarilo zaradiť medzi 20 % najúspešnejších žiakov v rámci SR. 

            Každý zapojený žiak získal vecnú odmenu a diplom.

            Veríme, že žiaci ostanú verní matematike aj v budúcich rokoch. Zároveň ďakujeme rodičovskej rade za finančnú pomoc s úhradou štartovného pre súťažiacich. Mimoriadna vďaka patrí všetkým rodičom za to, že podporujú svoje deti i v náročnejších predmetoch, ktorým matematika nesporne je.

             

            Mgr. Hrabčáková, Mgr. Grejtáková - vyučujúce matematiky I. stupeň

            Mgr. Čemová, Mgr. Fremalová - vyučujúce matematiky II. stupeň

          • Plavecký výcvik

          • V dňoch, od 9. do 13. mája 2022 žiaci 4.-6. ročníka obsolvovali plavecký výcvik v aquaparku Delňa. Všetci to zvládli na výbornú. Niektorí sa v plávaní zdokonaľovali, niektorí sa s vodou ešte len zoznamovali. Za svoje výkony vo vode dostali žiaci aj mokré vysvedčenie. A najväčšie potešenie nielen pre žiaka, ale aj pre učiteľa je, keď mu neplavec povie: ,,Ja sám. Už nepotrebujem pomoc.“ Alebo ten, ktorý ma strach z vody povie: ,,Pani učiteľka, ja sa už nebojím.” Cieľ bol tým pádom splnený. 

          • Príbeh Biblie od tabuľky ku knihe

          • Dňa 9.6.2022 sa naša trieda zúčastnila expozície Príbeh Biblie od tabuľky ku knihe. Naším lektorom výstavy bol Milan Lapčák. Najviac nás zaujali staroveké egyptské tabuľky a písmo našich predkov. Sme vďační, že sme sa mohli zúčastniť tejto expozície.

            8.A

        • ENVIRO deň
          • ENVIRO deň

          • 26. máj v našej škole nebol úplne bežný. Nesedeli sme ticho v laviciach, nepísali sme poznámky ani písomky, no napriek tomu sme sa veľa naučili. O čom? O tom, ako sa máme správať k našej planéte, aby sme si ju úplne nezničili. Naši učitelia nám pripravili zaujímavé aktivity, pri ktorých sme sa dozvedeli napríklad to, ako správne triediť odpad, ako dlho sa rôzne odpadky v prírode rozkladajú, alebo aj to, akú veľkú ekologickú stopu po sebe na Zemi zanechávame.

            Zem máme iba jednu a ak chceme na nej žiť, musíme si ju chrániť.

             

          • Duchovné obnovy žiakov

          •       V dňoch 5. až 7. mája sme sa my, ôsmaci, zúčastnili duchovnej obnovy v Pútnickom dome blahoslavenej Anny Kolesárovej v Obišovciach . Od začiatku tam vládla príjemná atmosféra, pretože všetci sme boli zvedaví a dobre naladení. Duchovnú obnovu viedol láskavý duchovný otec Ján, ktorý mal s nami veľkú trpezlivosť. Pokúšal sa čo najlepšie odpovedať na naše otázky a vysvetľoval, ako si máme vybudovať lepší vzťah s Bohom. Spoločne sme diskutovali na rôzne témy, počúvali sme rady a povzbudenia a popri tom všetkom sme si naši čas na modlitbu a sv. omšu. Ďakujeme za výnimočne strávené dni, za všetky usmernenia. Pevne veríme, že sa ešte niekedy spolu stretneme. 

                   Žiaci 9. ročníka si 19. až 21. mája užívali pobyt v Koinonii Jána Krstiteľa vo Vyšnom Klátove. Ich program bol veľmi pestrý, nenudili sa ani minútu. Zapájali sa do modlitieb a spoločných aktivít rozvíjajúcich vieru, ducha aj telo. Mali dobre navarené a spoznali nových ľudí. Žiakom sa duchovná obnova veľmi páčila a odniesli si skvelé zážitky.

             

          • Morálne oceňovanie 2022

          • V Košickej arcidiecéze sa slávnosť morálneho oceňovania zamestnancov a spolupracovníkov katolíckych škôl uskutočnila v utorok 26. apríla 2022. Po slávnostnej sv. omši v seminárnom kostole sv. Antona Paduánskeho v Košiciach, si všetci ocenení prevzali z rúk Mons. Bernarda Bobera, arcibiskupa – metropolitu, Medailu sv. Ondreja. Naša škola nominovala na toto ocenenie bývalého pána starostu Kendíc a člena rady školy Jozefa Hlavatého, ktorý dlhé roky s našou katolíckou školou aktívne spolupracoval a svojou podporou sa pričinil o jej rozvoj. Ďakujeme!

          • Knižnica Slniečko a divadlo Viola

          • Slniečko svietilo, všetci sa tešili... Veď na nich čakal deň plný dobrodružstiev a zážitkov (18.5.)! Cestovali novým vlakom, navštívili knižnicu Slniečko, kde si pozreli jej nové priestory, výstavu ,,12 SVETOV", dozvedeli sa o histórii knižice a špeciálne aj o spisovateľovi D. Hevierovi a jeho dielach. Pýtate sa kto? Predsa žiaci 1.-4. ročníka! A to nie je všetko! Po občerstvení a šantení na detskom ihrisku sa vybrali do divadla Viola na predstavenie ALADIN. To bola zábava! Skoro sa im od smiechu hlasy stratili. Ach, aký skvelý deň to bol!

          • Testovanie 5

          • V školskom roku 2021/2022 sa Testovanie 5 uskutoční  18. mája 2022 (streda) z matematiky a slovenského jazyka a literatúry.

            Žiaci musia byť v škole najneskôr o 7:45. 

            Na matematike a  slovenskom jazyku je dovolené žiakom používať iba pero, ktoré píše namodro.

            Harmonogram testovania a podrobnejšie informácie nájdete na stránke: 

            https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-5

          • Rozmanitosť jari

          • Dňa 20.4. sa žiaci našej školy (1. aj 2.stupeň) zapojili do fotografickej súťaže s názvom Rozmanitosť jari. Konečne mohli pracovať s mobilom! Každý sa snažil zachytiť to najkrajšie z jarnej prírody. Niekedy to vyžadovalo premýšľať, inokedy ľahnúť si do trávy. Ako to vyzeralo? Pozrite si fotky z fotenia..